vineri, 6 noiembrie 2009

H1N1 condimentat

Am intrat in cameră. Acolo erau ei: o domnişoară cu cîţiva ani mai mare decît mine, o doamnă şi un domn - ambii în floarea vîrstei . Cămeruţa era mică şi nu cred că mai era loc şi pentru alţii. Cei trei vorbeau şi deodată conversaţia a fost întreruptă. Nu era vorba de o altă persoană. Motivul - recitiţi propoziţia nr. 3. Era un gînd, sau mai bine zis un fel de "dubiu" din partea doamnei.

Doamna: Tu ai folosit sprayul?
Domnul face ochi mari şi răspunde: Dar ce miroase?
El a privit spre colţul opus al odăii. Pe buzele noastre puteai distinge un zîmbet "uşor". Apoi domnul suflă insistent pentru a determina gravitatea problemei.
Doamna: Nu-i nevoie. Priveşte geamurile. Toată camera e "aburită".
Domnul: Mănînc cîte 2 usturoi dimineaţa şi seara. Gripa...

Profilaxia cu usturoi - aţi aplicat-o? Deja percep mediul olfactiv "deosebit" din mijloacele de transport, din magazine, din birouri,... .Oamenii ar comunica mai puţin, s-ar săruta mai puţin (sau poate că mirosul comun i-ar apropia :D). Nu-mi imaginez să consum acest condiment în cantităţi marişoare şi totuşi unii au încercat :).

Domnul: Pentru sănătate facem orice. Orice adversar al gripei e prietenul nostru :).

Pe lîngă alimentaţie, mai sunt şi alte metode de profilaxie . Cu viaţa nu te joci .

Niciun comentariu: