duminică, 18 iulie 2010

Bărbat-aur, run after "it"


Pe mine ma uimește cît de materialiste și superficiale sunt unele. Să admitem că vînătoarea este ceva firesc, dar odată ce ți-a căzut în plasă, trebuie să ai puterea de a-l valora. Pentru banii lui, pentru cariera strălucitoare, pentru fundul sculptat, pentru felul în care te face să vibrezi, ... l-ai găsit și acum - e doar un obiect.
"Are studii superioare, mașină,apartamente, case, renume și un serviciu bănos ,..." Parcă am descrie un lucru. Mai lipsește să spui el este bărbatul 00XY, cu o intensitate de a face bani =1000 euro/oră, 250 000 metri pătrați, 1012 cai putere, 17, 5 carate. Îți faci o impresie WOW. Unde-i bucata asta de aur?
S-a renunțat la prințul pe cal alb :(. Eu mă gîndesc că atunci cînd descrii persoana de lîngă tine, ar trebui să nu ai cuvinte, să rămîi mut. Și poate pentru alții nu e frumos, bun, bogat, dar pentru tine ar trebui să fie cineva special, care te face să te simți deosebită. Nu pentru ce are, dar pentru că îțî deschide ușa, te ține de mînă cînd mergi pe stradă, te sărută protector pe frunte, îți șterge lacrimile cînd plîngi, te îmbrățișează strîns, strîns și fiecare zi pare mai frumoasă, cînd te trezești alături de el.
Poate nu l-ai găsit, dar de ce să te mulțumești cu cel pe care îl consideri doar un lucru modern cu multe accesorii. Uzura anuală a acestuia s-ar putea să-i reducă valoarea rămasă la zero. Un zero mare și frumos.

3 comentarii:

absolubil spunea...

toată lumea începe prin a visa la prinţ pe cal alb sau Ileană Cosânzeană, dar după dezamăgiri renunţăm. Şi rămân nişte inimi împietrite, creiere stupefiate care nu mai vor să audă de inimă.. se ajunge la materialiste.

e foarte frumos că tu apreciezi o strângere de mână şi o îmbrăţişare. Pentru că nu ţi s-au spart catargele niciodată sau pentru că ştii să reînvii...

Alina Timotin spunea...

@absolubil
Posibil ca motivul sunt dezamagirile, care nu au fost putine. Invat sa pretuiesc ce am, atita timp cat simt ca sunt sentimente :).
Mersi pentru apreciere ><

absolubil spunea...

e minunat când ştii să apreciezi lucruri mici, o strângere de mână, o privire sau un zâmbet.
descopăr că cei care ţin atât la lucruri mici ştiu ce e cu adevărat măreţ - sentimentul. Cele mici sunt doar conturul punctiform al acestuia.